5 najlepszych łagodnych ketchupów na rynku

Przyprawy typu ketchup mają opinię ogólnie niezdrowych. Nie znaczy to jednak, że nie ma na rynku dostępnych ketchupów o zdrowym, naturalnym składzie. W tym krótkim artykule podpowiadamy, po który łagodny ketchup sięgnąć, żeby wybrać produkt smaczny i zdrowy. Oto 5 najlepszych łagodnych ketchupów na rynku, które warto wybrać.

Ketchup Pudliszki Łagodny – klasyka na szczycie listy

Ketchup Pudliszki to receptura, która od lat na pierwszym miejscu stawia na smak i zdrowie. Ketchup Pudliszki Łagodny to dla wielu Polaków tradycyjny smak w łagodnym wydaniu. 100 g ketchupu powstaje ze 198 g pomidorów. Nie zawiera sztucznych słodzików ani syropu glukozowo-fruktozowego, charakteryzuje się lekko słodkim, delikatnym smakiem. Bez konserwantów, nie psuje się dzięki pasteryzacji. Idealny dla miłośników łagodnego smaku oraz dla dzieci. Smakuje wyśmienicie nawet ze zwykłymi kanapkami – a jeśli nasze pociechy mają ochotę na delikatny sos do spaghetti – Pudliszki ułatwią nam zadanie.

Ketchup Pudliszki Łagodny Premium – łagodna kwintesencja smaku

Specjalnie dla miłośników intensywnego, lecz łagodnego smaku, firma Pudliszki stanęła na wysokości zadania. Ketchup Pudliszki Łagodny Premium łączy w sobie te dwie cechy i zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia. 100 g ketchupu uzyskiwane jest z większej ilości pomidorów – z 225 g. Również bez konserwantów i słodzików. Zapiekanki, potrawy z grilla czy sos do spaghetti Pudliszki będą smakować jeszcze lepiej.

Sos do pizzy i sos do spaghetti Pudliszki – może go zastąpić lub wspomóc Ketchup Pudliszki Do Pizzy

Ketchup Pudliszki Do Pizzy łączy w sobie cechy łagodnego ketchupu z cechami sosu do potraw włoskich. Bazą są oczywiście pomidory – 196 g pomidorów daje podstawę do uzyskania 100 g ketchupu. Jednak Ketchup Pudliszki Do Pizzy swoją wyjątkowość zawdzięcza dodatkowi włoskich ziół i niewielkiej ilości czosnku. To sprawia, że w rankingu ketchupów łagodnych zajmuje wyjątkowe miejsce – łączy w sobie cechy produktów takich jak Ketchup Pudliszki Łagodny i sos do pizzy, czy sos do spaghetti Pudliszki. Pasteryzowany, bez konserwantów i słodzików, sam w sobie świetnie podkreśla smak potraw lub może stanowić dodatek do sosów do włoskich dań.

Ketchup Markowy Łagodny Roleski – polska jakość bez zbędnych dodatków

Podobnie jak Ketchup Pudliszki, Ketchup Markowy Łagodny Roleski cechuje się prostą, tradycyjną recepturą bez szkodliwych dodatków. Jest to produkt pasteryzowany, nie zawiera słodzików, syropu glukozowo-fruktozowego ani konserwantów. Do wytworzenia 100 g ketchupu zużywa się 205 g pomidorów. Cechuje się wyważonym, łagodnym smakiem i zajmuje wysokie miejsca w różnych rankingach. Uważany za jeden z najlepszych ketchupów łagodnych na rynku, znakomicie podkreśli smak różnych potraw, takich jak kanapki, zapiekanki, dania z grilla czy dania włoskie.

Hellmann’s Ketchup Classic Łagodny – sprawdzony, zdrowy skład

Zdrowym składem i doskonałym smakiem poszczycić się również może Hellmann’s Ketchup Classic Łagodny. 100 g ketchupu jest produkowane ze 151 g pomidorów – a więc z mniejszej ilości, niż poprzednie produkty. Niemniej jednak ketchup ten charakteryzuje się subtelnym, wyważonym smakiem, podkreślonym dodatkowo przez przyprawy. Producent dokładnie wymienia na etykiecie, jakich przypraw użyto, co jest dużym plusem. W tym wypadku smak podkreślony jest przez niewielki dodatek cebuli, czosnku, liścia laurowego i goździków. Podobnie jak produkty Ketchup Pudliszki i Ketchup Roleski, Ketchup Hellmann’s nie zawiera słodzików ani konserwantów.

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ