W obecnie panującym trendzie na zdrowe odżywianie coraz częściej zwracamy uwagę na pochodzenie oraz skład żywności. Wraz ze wzrostem świadomości wśród klientów rosną również wymagania co do jakości oferowanych produktów spożywczych. Takie zachowania na rynku FMCG skłaniają do refleksji producentów żywności dotyczącej produkcji, natomiast sprzedawców do sposobu jej przechowywania.

Co więcej, środki masowego przekazu podają informacje o niedbalstwie oraz chęci oszczędności ze strony wielkich sieci handlowych, które odbijają się na konsumentach. Nie bez przyczyny rośnie liczba przeciwników sklepów wielkopowierzchniowych, co zwiększa zainteresowanie sklepami małego formatu. Takie wnioski pozwalają nam zadać sobie pytanie dotyczące żywności – czy kupować ją w hipermarketach i supermarketach?

Weźmy pod lupę produkty świeże

Produkty świeże, takie jak mięso, nabiał czy warzywa i owoce należą do grupy produktów, które psują się najszybciej. To właśnie ich warunki przechowywania są szczególnie ważne, gdyż konsekwencje przeterminowania mogą zagrażać zdrowiu lub życiu konsumentów.

W obowiązujących przepisach dotyczących jakości żywności oraz jej przechowywania wprowadzane są kolejne normy i regulacje. Dzięki dodatkowym, częstym kontrolom w sklepach wielkoformatowych nie ma możliwości pominięcia zasad zdrowego przechowywania żywności. Proces ten, jak również sprzedaż produktów, jest wspierany wieloma regulacjami prawnymi, które nie dopuszczają do zaniedbania. Właśnie dlatego robiąc zakupy w hipermarketach lub supermarketach mamy pewność  zachowania wszystkich przepisów oraz norm jakościowych.

Dodatkowo, w odpowiedzi na panujący trend zdrowego odżywiania i stylu życia konsumentów, hipermarkety poszerzają swój asortyment o wysokiej jakości produkty ekologiczne oraz te z lokalnych upraw i hodowli. Dzięki temu na wyciągnięcie ręki są dostępne produkty bogate w makroelementy i witaminy, które dostarczają potrzebnych nam składników odżywczych.

Najwyższej jakości produkty mięsne zawsze oferuje sklep Lidl https://lidl.okazjum.pl/

Gdzie kupić tanie i dobrej jakości mięso?

Rynek aż ugina się od liczby sklepów, w których można kupić produkty spożywcze. W wielu z nich na klientów czekają okazje cenowe, pozwalające zaoszczędzając sporo gotówki. Sklepy takie jak Lidl, Biedronka, Intermarche czy Auchan oferują wysoką jakość przy atrakcyjnej cenie. Warto przed zakupami zorientować się na stronach internetowych, w jakim sklepie trwa aktualnie promocja na mięso. Co więcej, sklepy wielkopowierzchniowe mają przewagę w szerokim asortymencie mięsnym, zwiększając tym możliwości zakupowe klientów. Natomiast dzięki licznym promocjom można “upolować” wysokiej klasy mięso nie wydając dużej sumy pieniędzy. Jeśli zastanawiamy się, czy warto kupować mięso w hipermarketach, posłuchajmy opinii znajomych i sami spróbujmy przygotować ulubione danie z takim produktem w roli głównej. Z pewnością nie pożałujemy swojej decyzji i przekonamy się, że możemy kupić mięso w sklepie, w którym kupujemy innego rodzaju produkty spożywcze i tym samym zaoszczędzić nie tylko pieniądze, ale i czas.

Skorzystaj z gazetek promocyjnych online na https://aldi.promoceny.pl/ i nie przepłacaj!

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ