Cóż może być przyjemniejszego od gotowania? Zdaje się, że tylko jedzenie. Jeśli jednak połączymy przyjemne z pożytecznym, mamy złoty środek na udany sposób, by spędzić trochę czasu w spokojny acz twórczy sposób. Jeśli dodamy do tego aspekt finansowy, satysfakcję i dobrą zabawę, na pewno będziemy usatysfakcjonowani. Jest wiele podręczników, serwisów internetowych i programów telewizyjnych uczących nas gotowania smacznego i niedrogiego. Czasy, gdy studenci przodowali w gotowaniu tanich potraw minęły już dawno. Zresztą wiele przepisów kulinarnych bazujących na ekonomii wywodzi się właśnie z akademików. Podstawowym produktem spożywczym w takiej kuchni jest makaron. Jest to tak wdzięczny produkt, że aż dziw bierze, że Polacy obiad wciąż kojarzą z ziemniakami. Makaron przecież można przyrządzać na słodko, na ostro, na ciepło, na zimno, w wersji z mięsem lub wegetariańskiej, a nawet w sałatce. Wydaje się, że jest tyle przepisów na przygotowanie makaronu, ile osób, które go przyrządzają, a i to może się okazać zaniżoną liczbą, gdyż jak uczy doświadczenie – makaron ma to do siebie, że przygotowywany nawet według jednego przepisu, za każdym razem może smakować inaczej.

www.30wtrampkach.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ