Przepisów na rybę w cieście jest mnóstwo. Można posiłkować się znakomitymi przepisami podawanymi przez ludzi na forach internetowych, w internetowych książkach kucharski, w przepisach rodzinnych czy tradycyjnych książkach kucharskich zakupionych w księgarniach. Ryba w cieście jest bardzo smaczna i taka inna, jest doskonałym pomysłem na zdrowy posiłek. Na pewno się nie znudzi, jeśli będziemy ją odpowiednio sporadycznie podawać. Najlepiej jest wybierać na taki przepis rybę, którą najbardziej lubimy, osobiście polecam wędzonego łososia, dorsza i karpia. Łosoś będzie najbardziej odpowiednią rybą, ponieważ nada całości taki delikatny, ale charakterystyczny smak. Ciasto do takiej ryby można robić dowolne. Najlepiej smakuje ryba w cieście naleśnikowym z dodatkiem soku z cytryny. Jeśli nie lubimy takiego ciasta, można także dodać ciasto francuskie, w które zawinie się filet rybny. Niektórzy do takich przepisów dorzucają jeszcze parę kropel piwa, które nadaje smaku i odpowiedniego aromatu. Najlepiej jest podawać taką rybę w cieście z sosem koperkowym, lub czosnkowym i pieczywem.

www.electrownia.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ