Gotowanie staje się dzisiaj prawdziwie pożądaną umiejętność i panie oraz panowie potrafiący odnaleźć się w każdej kuchni są rozchwytywani bez przedstawicieli płci przeciwnej. Głównym problemem współczesnego społeczeństwa nie jest jednak to, że jest leniwe w kuchni i wybiera raczej gotowe rozwiązania niż samodzielnie zagrzebuje się pomiędzy przyprawami i garnkami. Szczególnie kapitalistyczne kraje bogacące się w tempie USA wpadają w sidła korporacjonizmu, który nie daje czasu nawet na zjedzenie normalnego obiadu i dość szybko pojawia się moda na fast-foody i jedzenie na wynos. Przeważnie jego wartość odżywcza oraz jakość pozostawiają bardzo wiele do życzenia, ale cena i dostępność wygrywają, przez długie dekady powodując rosnącą degenerację zdrowia tychże ludzi. Dodatkowo rodzice przyzwyczajeni do jedzenia w pośpiechu i nie przykładania żadnej wagi do jakości produktów dość szybko zarażają własne dzieci dokładnie takim samym przekonaniem. Zmiana złych nawyków żywieniowych nie jest jednak łatwa i pokazywane od lat w telewizji programy kulinarne nadal nie zmieniły przyzwyczajenia licznych rodzin. Kłopotem jest przede wszystkim przekonanie ich do tego, by całkowicie odwróciły swoje nawyki i przyjęli więcej warzyw oraz zieleni zamiast mięsa i przekąsek jak chipsy czy słodyczy jak lody.
[Głosów:0 Średnia:0/5]