Kuchnia orientalna - samo zdrowie

Kuchnia orientalna jest najzdrowsza na świecie. Dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych składników: dużo witamin i minerałów, białka tyle, ile potrzeba, ogranicza węglowodany, tłuszcze, a cukier używany jest wyjątkowo. Na kuchni orientalnej trudno zdobyć nadwagę.Jest to dieta niskokaloryczna, a przy tym sycąca. Zalety jedzenia rodem z Dalekiego Wschodu to: używanie tylko chudego mięsa oraz dużej ilości ryb, dużo warzyw krótko gotowanych lub grillowanych, co pozwala im zachować całe bogactwo witamin, dużo przypraw, które poprawiają apetyt i przyspieszają przemianę materii. Z tych powodów kuchnia orientalna jest zalecana osobom z nadwagą i otyłością jako dieta odchudzająca. Jest to dieta prozdrowotna. Surowe ryby i algi obniżają poziom złego cholesterolu, soja zawiera przeciwutleniacza zapobiegające powstawaniu nowotworów, zdrowe tłuszcze zawierają kwasy nienasycone. Kuchnia orientalna opiera się na równowadze między pierwiastkiem męskim Yang, a pierwiastkiem żeńskim Yin. Yang to produkty białkowe, a Yin to produkty węglowodanowe. Tych składników nie należy mieszać, za to do każdego z nich trzeba dodawać

www.enjoythelittlethings.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ