Jak wiadomo lato to okres kiedy mamy do dyspozycji świeże owoce oraz warzywa. Ci, którzy mają szczęście posiadania własnego ogródka, mogą cieszyć się ich niezwykle intensywnym smakiem oraz aromatem, czego z pewnością brakuje produktom dostępnym w marketach i sklepach. Jeśli chcemy korzystać z nich również jesienią i zima warto część z nich drobniutko pokroić i zamrozić. Kiedy będziemy gotować zupą lub przyrządzać inny posiłek możemy po nie sięgnąć i mieć pewność, że zachowały swoje wartości jakimi są minerały i witaminy. Bardzo dobrą metoda jest również ususzenie owoców lub warzyw w specjalnych do tego celu suszarkach. Nie tylko będą nam służyły za smaczną przekąskę w postaci owocowych chipsów, ale również będą mogły być przez nas użyte jako kompot z suszonych owoców, w czasie świąt Bożego Narodzenia. Bardzo dobrą metoda jest również przyrządzenie warzyw takich jak ogórki, pomidory, cukinia, kabaczki a także niesamowicie lubiane przez nas grzyby w postaci przetworów w słoikach, które po zagotowaniu długo utrzymają swój smak i świeżość.

www.gminess.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ