Pytanie typu, „co na obiad?” Przeważnie codziennie się powtarza w polskich domach i nie tylko. Za mało przepisów stosujemy i znamy, żeby zróżnicować codzienny posiłek na obiad. Obiady powinny być pełnowartościowe, smaczne i zdrowe. O wiele lepiej jest użyć do zupy, świeżych warzyw niż tych mrożonych z paczki. Na obiad często podajemy dania mięsne, takie jak kotlety schabowe, klopsy mielone, pulpety, gołąbki, zrazy i inne. Bardzo chętnie podajemy kurczaka z rożna, którego można przyrządzić w bardzo oryginalny sposób. Bardzo dużą popularnością cieszą się także produkty słodkie. Z zupą takie potrawy jak naleśniki, omlety, makarony, ryż na mleku, najlepiej pasuje. Niekiedy używamy także owoców do obiadu. Zwłaszcza latem najlepiej one smakują w nadzieniu do pierogów, pyz czy knedli, a już na pewno w zupach owocowych. Na obiad przeważnie stosujemy dania makaronowe, takie jak spaghetti z różnymi sosami, z mięsem i serem przetartym na tarce. Czasami stosujemy także dania postne, ziemniaki z jajkiem sadzonym i mizerią.

www.rodzicdziala.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ